image

Vyhledat

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Zahradní kompostéry - informace

Zahradní kompostéry - informace



Datum konání:
6.6.2017
Datum ukončení:
30.6.2017

Bohužel jsme nesplnili dotační podmínky pro nákup kompostérů o 3 body, ale Zastupitelstvo obce se rozhodlo podat žádost o dotaci i do letošní výzvy. K vyhodnocení výzvy by mělo dojít na podzim letošního roku a k realizaci na jaře roku 2018. Stále platí, že se jedná o nákup domácích kompostérů pro trvale žijící občany i chalupáře na území naší obce a to za využití dotace. Jednalo by se o pořízení kompostérů umístěných zdarma na pozemcích obyvatel k jejich potřebě. Vzhledem k poskytnuté dotaci však občan musí na vyžádání umožnit přístup kontrolnímu orgánu po dobu 5 let k případné kontrole existence kompostéru. Předpokládáme pořízení 1 kompostéru pro 1 RD. V odůvodněných případech max. 2 kusy. Kdo se v loňském roce nestihl přihlásit a měl by zájem o kompostér, má možnost do konce června 2017 odevzdat vyplněný lístek. Ten je možné si vyzvednout na Obecním úřadě nebo stáhnout na web stránkách. Ostatní vedeme dál v evidenci zájemců do odvolání.

Kompostér je ideální pomocník při kompostování. V kompostéru můžete už během jediné sezóny získat kvalitní kompost. Bioodpad v něm nepáchne a kompostér působí esteticky. Lze v něm zužitkovat přes 30 % odpadu z domácnosti, snížit tím náklady na odvoz domovních odpadů a tím se i významně podílet na řešení problematiky hospodaření s odpady.
Suroviny vhodné do kompostu:
zbytky rostlin, plevele, květy, bramborové slupky, listí, posekaná tráva, rozdrcené dřevo, piliny, hobliny, kuchyňský odpad (ne všechen), zemina z květin, apod. Uvedené materiály je třeba míchat ve vhodném poměru.

Žádáme o předání vyplněného lístku nejpozději do 30. 6. 2017 na Obecní úřad v Ohnišově. V případě dotazů kontaktujte Obecní úřad v Ohnišově, tel.: 724 181 643, obec@ohnisov.cz. Pokud po odevzdání letáčku dojde ke změně zájmu, je zapotřebí toto nahlásit na Obecní úřad.

FORMULÁŘ - VYJÁDŘENÍ ZÁJMU